Habitatge amb suport
L’habitatge amb suport està pensat per a quatre persones que necessitin de suport personal per al desenvolupament d’una vida autònoma i que requereixen d’un determinat acompanyament per poder gestionar la seva vida oferint un espai d’autonomia.
Es tracta d’un recurs temporal o permanent amb la finalitat de poder-se mantenir al propi lloc de vida. Té per objectiu possibilitar l’autonomia de les persones amb problemes de salut mental, rebent suport en les activitats de la vida diària, en la planificació i gestió de la seva llar, incloent intervenció familiar i comunitària.
Criteris d'accés
Els residents que vulguin optar per una plaça a l’habitatge, hauran de complir els següents criteris d’accessibilitat:
- Tenir més de 18 anys i menys de 55 anys en el moment d’accés
- Tenir una problemàtica de salut mental
- No tenir una addicció en actiu (alcohol, cànnabis, drogues...)
- Disposar d’estabilitat clínica
- Tenir seguiment amb la xarxa pública de salut mental (CSMA de referència)
- Vincular-se a l'Associació i Club Social El Far – La Garriga
- Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33% pel que fa al trastorn mental
- Tenir valorada la situació de dependència amb un grau 1 o sense grau
- Tenir el Suport a la Llar o costejar-lo de forma privada
Metodologia
Per tal de desenvolupar aquest projecte, L’Associació El Far és l’encarregada de gestionar les situacions que es duguin a terme a l’habitatge i per tant, és la gestora i executora del projecte i l’entitat acreditada és l’encarregada de gestionar el Servei de suport a l'autonomia a la pròpia realitza el Suport a la Vida Independent
El Servei de suport a la pròpia llar és un programa de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu: ”Oferir orientació i suport a les persones amb problemàtica social derivada d’una problemàtica de salut mental i que plantegen determinades necessitats o tenen carències que no poden satisfer elles mateixes. Té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona en les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com en la comunitat, possibilitant la seva autonomia.”
Per a desenvolupar el Servei de suport a la pròpia llar, cada resident tindrà varis programes de treball que es pactaran amb cada usuari segons les seves necessitats. En aquests programes es busca millorar l’autonomia de les persones ateses a partir d’eixos quotidians com: agenda, compra, cuina, hàbits d’higiene i de vida saludable, oci i temps lliure, gestió econòmica, medicació, espai propi, bugaderia, reunió de la llar i noves tecnologies.
Tot i així, l’objectiu principal és potenciar la màxima integració comunitària de les persones residents, per tal d’assolir una vida més autònoma i independent.